Skip to content

Κυκλοφορεί σήμερα το 2ο τεύχος του περιοδικού MONO

February 14, 2012

Το δεύτερο τεύχος του ανεξάρτητου πολιτικού περιοδικού ΜΟΝΟ βρίσκεται σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου σε περίπτερα, κέντρα τύπου και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε στο 2ο τεύχος του ΜΟΝΟ:

ΜΜΕ: Η ακτινογραφία μιας φούσκας

Σας άρεσε η κάλυψη των γεγονότων του Συντάγματος στις 12 Φεβρουαρίου; Ούτε και εμάς. Απολαμβάνετε τα Δελτία Ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; Πιστεύετε όσα γράφουν; Ο Χρήστος Ιωάννου αναλύει πως τα ΜΜΕ έφτασαν από κερδοφόρες επιχειρήσεις και ελεγκτές της εξουσίας, να είναι χρεοκοπημένα οικονομικά και ηθικά. Ακόμα ο Τάσος Τσακίρογλου μιλά με την Anne-Ceclie Robert από την Le Monde Diplomatique και μας καταθέτει τη γνώμη του για το Πώς να αντισταθούμε στην παρακμή των ΜΜΕ.

Αδαμάντιος Πεπελάσης: Μια συνέντευξη στον Κώστα Καραβίδα που θα συζητηθεί: “Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πολλά ψέματα”

«Αν φοβόμαστε τη χρεοκοπία είναι περίπου σαν να έχει γίνει. Έτσι λοιπόν εγώ λέω τώρα καλύτερα να παίξουμε αυτό το σενάριο και να υποστούμε την όποια κύρωση».

«Ο Γ. Παπανδρέου, για κάποιους λόγους που υποπτευόμαστε μερικοί από μας, έπρεπε να προσφέρει αυτά που του είχαν ζητήσει ως αντάλλαγμα για όσα είχε λάβει στη δωροθήκη του προτού καν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

«Εγώ δεν μιλώ “καρατζαφέρεια” διάλεκτο, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν Παπανδρέου ή Παπαδήμο να λέει είμαι εδώ για να σώσω την πατρίδα μου. Είναι υποκρισία αισχίστου είδους».

«Ο Ανδρέας τελικά είχε προσδεθεί στην ιστορία ότι δίνει λεφτά στους μη προνομιούχους και τους βάζει στην εξουσία. Και αυτή θα πουν οι υποστηρικτές του ήταν η μεγάλη του προσφορά. Αλλά έγινε τόσο άτσαλα και χυδαία που ακυρώνεται. Η ιστορία θα καταγράψει τελικά τη ζημιογόνο συμπεριφορά του».

 

Νέο Μνημόνιο / Μια προγραμματισμένη ανθρωπιστική καταστροφή Των Γιάννη Κιμπουρόπουλου – Τάσου Τσακίρογλου

 

ΠΑΣΟΚ: Από τη διάλυση στη διάχυση Της Βασιλικής Σιούτη

Σκεφτήκατε πώς από την επερχόμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν τελικά πολλά ΠΑΣΟΚ; Η Βασιλική Σιούτη το εξηγεί.

Κάντο όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης, του Τάσου Τσακίρογλου

Μια ανάλυση για την συγκοινωνούντα δοχεία ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής

 

Ευρωκρατία: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Όλι Ρεν, Πόουλ Τόμσεν. Τρία πρόσωπα που μας απασχολούν καθημερινά τα δύο τελευταία χρόνια. Από πού έρχονται, και ποιος είναι ρόλος τους στη διαμόρφωση της νέας Ευρώπης; Γράφει ο Αδάμ Γιαννίκος.

 

Μονο…κόμματα – Πολιτικό δεκαπενθήμερο

Μια γρήγορη και διεισδυτική ματιά στα γεγονότα από τον Δολερό.

Ανεμομαζώματα-ανεμοσκορπίσματα στον τραπεζικό κλάδο, του Χρήστου Ιωάννου

Η μεγάλη κατηφόρα προς τον νέο αυταρχισμό Του Σπύρου Παπαδόπουλου (Βυτίο)

Η φάλαινα και το λαυράκι, του Βίκτωρα Τσιλώνη

Μια άκρως φανταστική ιστορία με μικρές δόσεις αλήθειας, για την παραπλάνηση της κοινωνίας μέσω της υπόθεσης της Μαφίας των 53 στη Θεσσαλονίκη.

 

Όταν το σημείο G κρεμάστηκε στα περίπτερα: η άποψη της Επιστήμης Μπινάζη για τα lifestyle περιοδικά και τους εκδότες τους, αλλά και την πραγματική ευθύνη μας για την επικράτησή τους.

 

02 Φεβρουαρίου 2012. Πορτ Σαΐντ. Αίγυπτος  Αιματηρή σύγκρουση μεταξύ αντιπάλων οπαδών ή ακόμα ένα επεισόδιο της Αιγυπτιακής εξέγερσης; Γράφουν οι HUMBA!

 

Η χαμένη ευκαιρία για τα θύματα εγκλημάτων πολέμου Του Τάσου Πετρόπουλου (δικηγόρου-εργατολόγου)

Ψηφία: Η μυρωδιά του χαρτιού, από τον Μιχάλη Καλαμαρά. Μια συζήτηση για το χαρτί και την ψηφιακή ανάγνωση.

MIDEM 2012: Αποστολή στις Κάννες, με τον Μάρκο Φράγκο που μας ενημερώνει για τα τελευταία νέα στη συνάντηση μουσικής και τεχνολογίας.

Κινηματογράφος: Ο χαμένος αμερικανικός παράδεισος, Το εκτενές σχόλιο του Λευτέρη Αδαμίδη για την ταινία Paradise Lost 3: Purgatory αλλά και δυο λόγια για τον Άι Γουέι Γουέι.

Περί μονολόγων ο λόγος: Ανταπόκριση από τα Αραβικά Εμιράτα, της Ειρήνης Μουντράκη που ταξίδεψε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος.

 

Τα βραβεία λείπουν σε ταξίδι για δουλειές…/Η ηρωοποίηση της άρνησης

Οι Βασίλης Ρούβαλης και Κώστας Καραβίδας καταθέτουν τις απόψεις τους για τα βραβεία και την ηρωοποίηση της άρνησης του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

4 Comments leave one →
 1. February 15, 2012 10:23

  Reblogged this on Μόλις ξύπνησα… and commented:
  Διαβάστε στο 2ο τεύχος του ανεξάρτητου πολιτικού περιοδικού ΜΟΝΟ για τη φούσκα των ΜΜΕ και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Στηρίξτε τις ανεξάρτητες προσπάθεις και την κολεκτίβα του ΜΟΝΟ. Θα το βρείτε σε περίπτερα, κέντρα Τύπου και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Ή γίνετε συνδρομητές.

 2. TET permalink
  February 15, 2012 14:15

  παιδιά στη Θεσσαλονίκη που μπορούμε να το βρούμε????

  • February 15, 2012 15:01

   Καλησπέρα

   Λογικά σε όλα τα περίπτερα και κέντρα τύπου. Αν σου πουν οτι δεν το έχουν θα πρέπει να επιμείνεις λίγο γιατί δεν το ξέρουν ακόμη οι περιπτεράδες, αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι έχει πάει παντού.

 3. February 23, 2012 16:16

  Καλή επιτυχία στην προσπάθεια. Πήρα αφορμή για ένα γράμμα από ένα γράμμα του ΚΙΜΠΙ:
  http://mhnymal.blogspot.com/2012/02/blog-post_22.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: