Skip to content

Τι ψηφίζουν οι μνημονιακοί – © VPRC, για το ΜΟΝΟ.

March 28, 2012

Από αυτό το τεύχος (5ο) το ΜΟΝΟ εγκαινιάζει μία καινούργια στήλη σε συνεργασία με την VPRC. Κάθε δεκαπενθήμερο ένα δημοσκοπικό εύρημα, από αυτά που περνούν στα ψιλά των δημοσκοπήσεων, θα παρουσιάζεται σχολιάζοντας τις ευδιάκριτες τάσεις της ελληνικής κοινωνίας.

 

Ανθρωπογεωγραφία του Μνημονίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της VPRC, μόλις το 8% του εκλογικού σώματος φαίνεται να αποδέχεται ανεπιφύλακτα την επιλογή του Μνημονίου. Από αυτούς, το 81,5% δηλώνουν «οπαδοί» του δικομματισμού. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι ένα σημαντικό ποσοστό (12%) δηλώνει ότι θα ψηφίσει τη ΔΗΜΑΡ. Έκπληξη αποτελεί η παρουσία του κόμματος του Στέφανου Μάνου στο δημοσκοπικό εύρημα. Η Δράση που κατά τ’ άλλα δεν φαίνεται να έχει αξιώσεις αντιπροσώπευσης στο Κοινοβούλιο, τουλάχιστον με βάση τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, κερδίζει στο σχετικό ερώτημα το 2,5% των φιλομνημονιακών ψηφοφόρων.

ΜΟΝΟ

Advertisements
8 Comments leave one →
 1. Die groot Krokodil permalink
  March 28, 2012 13:17

  Έχετε καταλάβει ότι το 2% του 8% σε μια δημοσκόπηση παίζει να ναι ένα άτομο. Αν είχε φύγει ποιο νωρίς από το σπίτι ή έβρισκε ταξί θα καταστρεφοταν το φοβερό εύρημα.

 2. March 28, 2012 14:17

  Έχει δίκιο ο Die Groot Krokodil, πόσο ήταν το δείγμα; Πόσο είναι το σφάλμα επί του 8%, ποσοστιαία;

  Ενδιαφέρον θα είχαν (μια και αρχίσατε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα μικροανάλυση) η αξιολόγηση κομμάτων ή η στάση προς το μνημόνιο και την κυβέρνηση της άρνησης ψήφου, του λευκού, του άκυρου και των αναποφάσιστων

 3. laikistis permalink
  March 28, 2012 15:37

  Το 22% , οι Μνημονιακοί light, (ή το 8+22%=30% οι απανταχού Μνημονιακοί) θα ήταν ενδιαφέρον αν υπήρχε.
  Το 8% δεν λέει και τίποτα ενδιαφέρον ή μη αναμενόμενο

 4. Mike permalink
  March 28, 2012 19:59

  30% είμαστε οι μνημονιακοί σύμφωνα με την public issue, όχι 8%.

 5. March 28, 2012 22:43

  Δεν είναι μνημονιακός όποιος θεωρεί ότι το μνημόνιο περιέχει λάθος πολιτικές. Είναι απλά θύμα της τρομοκρατικής προπαγάνδας των ΜΜΕ και της πολιτικής τρομοκρατίας που συνεχίζει να κυβερνά χωρίς νομιμοποίηση, οι οποίοι θέλουν να μας πείσουν ότι χωρίς μνημόνια θα μας είχαν φάει οι Αρειανοί.
  Μην τα μπερδεύετε και μην συνεχίζετε την μνημονιακή σας παραπληροφόρηση αγαπητοί μου.
  8% και πολύ σας είναι.

 6. ellenni permalink
  March 28, 2012 23:01

  ρωτήστε για το πόσοι πιστεύουν ή πείθονται από κάποιον, ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος..

 7. laikistis permalink
  March 29, 2012 00:46

  Το μνημόνιο πέτυχε γιατί μειώθηκαν τα εισοδήματά μας μόνο κατά 30% και η ανεργία έφτασε μόλις το 21%. Αν χρεωκοπούσαμε η μείωση των εισοδημάτων απο τον πληθωρισμό θα ήταν 70% τουλάχιστον και η ανεργία 50% και βάλε και αμέσως. Είμαστε τυχεροί που έχουμε την Ευρώπη και μας στηρίζει.
  Μπορούμε παντως να φροντίσουμε να τα μειώσουμε κι άλλο και να αυξηθεί κι άλλο η ανεργία αν συνεχίσουμε το ίδιο βιολί να σαμποτάρουμε το μνημόνιο που είναι ευλογία για τον τόπο και μακάρι να κάνουμε και τρίτο πιό αυστηρό γιατί πολύ λάσκα το βλεπω το δεύτερο.
  Ισως τελικά να πρέπει να ψηφίσουν όλοι οι μνημονιακοί ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με συνέπεια και να μην κολώνει στις αντιδράσεις. Να το σκεφτούμε αυτό. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος καλοί είναι για χαβαλέ αλλά για δουλειά μόνο κουμμουνιστής ορίτζιναλ ή μνημονιακός μπορεί να τα φέρει πέρα.
  Να βγούμε απο την Ευρώπη και να εφαρμόσουμε ένα πιό σκληρό μνημόνιο. Προλεταριακό. Αυτο είναι η λύση.

 8. Δημήτρης Κ permalink
  March 29, 2012 17:01

  Το έυρημα λέει τα εξής. Από το (τι πινουν και δεν μας δινουν) 8% που υποστηρίζουν το μνημόνιο το 3,8% είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, το 3% της ΝΔ το 0,9% της ΔΗΜΑΡ(το ΑΡ τι το θέλανε) και το 0,3% (όλοι δηλαδή) της Δράσης. Δεν νομίζω ότι παίρνουμε καμιά ιδιαίτερη πληροφορία από αυτό.Ασε που αν το δείγμα είναι το σύνηθες των 1000 ατόμων τότε το 1% είναι 10 άτομα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: